top of page

Een drone vlucht over de Semois, Frahan

Het beruchte zicht vanuit Rochehaut.
Frahan ligt in één van de meanders van de Semois, net als Laviot waar zich de villa bevindt.

IMG_20190608_143538.jpg

Unieke locatie aan de Semois

De villa is gelegen diep in de Belgische Ardennen, aan de rand van het pittoreske dorpje Rochehaut (Bouillon), in de vallei Laviot aan de oevers van de rivier de Semois.

Rochehaut biedt u vermaard uitzicht op het geklasseerde dorpje Frahan gelegen in een kronkel van de Semois. De regio brengt je mooie uitzichten op het typische Ardeense landschap. Geniet ten volle van de verborgen plekjes van de Semoisvallei, doe een prachtige wandeling, huur een mountainbike of een kajak, doe een klim avontuur, met een treintje of de paardenkoets door het dierenpark....

Hotel Room with Pillows

Een oase van rust

Geniet van het leven van de Semois

Echter kan je ook rustig in de villa blijven om te genieten van de prachtige rivier Semois en de bosrijke vallei.


Elk seizoen brengt weer andere beelden...

Geniet in de zomer vanop het luxueuze terras of vanuit de tuin...

Geniet in de winter vanuit uw leefruimte gezellig aan de haard, vanuit de eetkamer of vanuit uw slaapkamer...

Geniet van het nachtleven aan de Semois dankzij de speciaal voorziene verlichting...

Omgeving

De Vallei van de Semois

Een uiterst mooie omgeving met kleine rustieke Ardeense dorpjes in de meanders van de Semois met tal van culinaire en avontuurlijke mogelijkheden.

De Vallei van de Semois

Vissen, wandelen, VTT, Kajak, Kano ...

Om ten volle van de verborgen plekjes van de Semoisvallei te genieten en het landschap te bewonderen, vaar eens de charmante rivier Semois af met een kajak, of met een kano. De kajak of kano brengt u naar de meest schilderachtige plekjes van de Ardennen, daar waar uw auto u niet kan brengen.

Bezoek ook Le Tombeau de Géant (Het Graf van de Reus) in Botassart beschermd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië en één van de meest gefotografeerde plek in de Ardennen.

Of, Mirwart: het kasteel en de authentieke natuur van het domein Mirwart: aangeduide wandelingen in Saint- Hubert het wildste bos van België!

Rochehaut

Culinair, toeristisch

Rochehaut is een zeer authentiek historisch oud dorp die meer dan tweeduizend jaar onlosmakelijk verbonden is met Frahan.

De meander aan de voet van Rochehaut omsingelt het dorpje Frahan met zijn hotels, restaurants, kinderboerderij en oude tabakschuren.

Rochehaut geniet, door zijn uitzonderlijke ligging, van een schitterend uitzicht als een ‘balkon in het bos”. Gerenommeerde hotels hebben zich in het dorp gevestigd, rond de geklasseerde kerk. Twee expositieruimtes bieden de mogelijkheid aan schilders en beeldhouwers van alle horizonnen hun talent te tonen.

Geïsoleerd in haar vallei, ligt de vroegere heerlijkheid van Laviot (waar zich de villa bevindt) in een idyllisch rustige kader. Men bereikt Laviot door een leisteensite, Hour, waar zich ook nog een wad bevindt, een hotel en een molen.

Het bezoek van het dierenpark met de kleine toeristische trein en het ontdekkingscentrum van het landelijke leven zijn de onmisbare aanvulling van een verblijf in Rochehaut.


Ga zeker eens binnen in het kerkje van Rochehaut église Saint-Firmin 12e of 13e eeuw met prachtige tekeningen op het plafond.

Frahan

Het mooiste uitzicht van België

Frahan is onlosmakelijk verbonden met Rochehaut. Vanaf zijn balkon wordt dit dorp zo gewaardeerd, met zijn geklasseerd uitzonderlijk natuurlijk erfgoed, de beboste graten, de kerk van 1843 en meerdere typische huizen van de Semoisvallei uit de 17e eeuw. Zoals overal langs de Semois zijn het de uitzichtpunten die de aandacht trekken. Enkelen zijn minder bekend, alleen bereikbaar via wandelpaden, maar zeker de moeite waard, zoals die van "les Echelles", "des Corbeaux" en "les Crêtes de Frahan".

Alle-Sur-Semois

Watersporten, culinair, cafés...

Alle-sur-semois is een mooi dorp in de Ardennen en wordt gekenmerkt door de vele droogschuren voor tabak. Enkele zijn er nog maar in gebruik. Het dorpje is gevestigd aan de rivier de Semois. Hier is recentelijk een oude wasplaats in ere hersteld. De rivier is uitstekend geschikt voor het beoefenen van watersporten als kanoën en vissen. Alle staat bekend om de Sacré Coeur (Heilig Hart), een mooi panoramapunt dat is gelegen in het zuidwesten.

Laforêt

Het mooiste dorpje van Wallonië

Laforêt bewaarde het typische karakter van de dorpen van de zuidelijke Ardennen.

Van aan de dorpsfontein ontmoet u onderweg de wilde jager, de witte dame, de sater, de duivel, de kabouters of de weerwolf …

Laforêt kende welvaart door de tabakteelt op de sliboevers van de Semois. Enkele droogschuren in het centrum van dit mooie dorp vol karakter getuigen nog van dit verleden.

'De 'Pont de Claies' door de tijd heen':

Beneden in het dorp wordt in de zomer een bruggetje van houtvlechtwerk (claies) over de Semois gelegd. Dit is een erfstuk van de tabaktelers die zo, zonder een omweg te moeten maken, naar de vruchtbare kweekgrond langs de rivier trokken … Deze wandeling brengt u er naartoe.

Vresse-Sur-Semois

Semois & kunst

Toeristisch trekpleister sinds meer dan een eeuw dankzij activiteiten zoals de visvangst en de wandelingen, heeft de gemeente door de jaren heen zijn aanbod uitgebreid met onder andere kajakafvaarten, een recreatiecentrum, … Dit allemaal rond haar belangrijkste troef: de Semois! Deze rivier is zo majestueus en bekoorlijk dat ze ook een ander soort publiek wist aan te trekken namelijk de kunstenaars. Talrijke artiesten vonden hun weg naar het dorp Vresse dat weldra bekend werd als het broeinest van de cultuur in de streek. Het hotel “La Glycine” werd het boegbeeld, waar José Chaidron talrijke binnen- en buitenlandse kunstenaars verwelkomde en wat uiteindelijk leidde tot het ontstaan van de “School van Vresse”, een kunstontmoetingsplaats.

Ook nog vandaag komen kunstliefhebbers naar het dorp om zo wel de tentoonstellingen van hedendaagse artiesten als de werken van oude meesters te bewonderen.

Deze fraaie gemeente dankt veel aan haar rijk verleden. De inwoners maken er een punt van om de kapellen, wasplaatsen, drinkbakken, tabaksdroogschuren,… te onderhouden. Een wezenlijk voorbeeld hiervan is het dorp Laforêt dat deel uitmaakt van de “Mooiste dorpen van Wallonië” en waar de tijd lijkt stil te staan.

Bouillon

De stad

De stad Bouillon behoort tot de mooiste steden van de Ardennen en staat natuurlijk bekend om het middeleeuwse Kasteel dat schitterend boven de stad uittorent. De geschiedenis van Bouillon en het kasteel zijn onafscheidelijk verbonden met die van Godfried van Bouillon, de beroemde ridder, die in 1096 de Eerste Kruistocht naar het Heilig Land leidde. Vandaag de dag kunt u het Kasteel bezoeken en dat is zeker een aanrader. Vanaf de hoge torens heeft u een schitterend uitzicht op de rivier de Semois en de lager gelegen delen van de stad. Ook kunt u genieten van een show met roofvogels!

In Bouillon kunt u leuk wandelen en onder de plaatselijke brouwerij bezoeken. Ook zijn er goede plekken om te genieten van een welverdiende maaltijd en vooral in het voorjaar en de zomer zitten de terrassen vol met dagjesmensen. We hebben voor u Top 10 Bezienswaardigheden gemaakt zodat u niets hoeft te missen tijdens een bezoek!

Bohan

Eeuwige natuur, tal van restaurantjes...

Bohan is een grensplaats en telt slechts 450 inwoners. Het dorpje is gelegen in het 177 hectare grote nationale park Bohan-Membre. Door dit park stroomt de rivier de Semois. In een bocht die de rivier maakt, ligt een vooruitstekende kaap, die ‘Le Châtelet’ wordt genoemd. In het nationale park leven vele dieren waaronder ook dassen. Vroeger joeg men op deze mooie dieren. Dassenvet gold als een uitstekend insmeermiddel bij reumatische pijnen en van dassenhaar maakte men scheerborstels. Snoeken, barbelen en andere riviervissen komen in grote aantallen in dit gebied voor. Echter, een visvergunning is vereist!

Frankrijk

Sedan, Charleville-Mezier, Reims

Twee grote Franse industriële Maas-steden hebben zich ontwikkeld op twintig kilometer van elkaar: Sedan (met zijn beruchte 'Château Fort de Sedan') en Charleville-Mézières (met zijn beruchte 'Place Ducale'). Deze steden liggen op respectievelijk 15 en 40 minuten van Bouillon. 

De Franse champagnestad Reims ligt op 1,5 uur rijden. 
Epernay bezoek de ondergrondse champagnekelders van champagne Mercier met een treintje.

Geniet van deze prachtige omgeving, in een prachtige villa, aan de oevers van de Semois, met alle luxe en comfort.

bottom of page